Сон не в руку

Надивився з дуру в п’ятницю на ніч Рената Кузьміна у Кисельова та наслухався пустопорожніх сварок опозиціонерів у Шустера. І в покарання мозок подарував дуже дивний сон.

Надивився з дуру в п’ятницю на ніч Рената Кузьміна у Кисельова та наслухався пустопорожніх сварок опозиціонерів у Шустера. І в покарання мозок подарував дуже дивний сон.

Події розгортаються в Україні напередодні парламентських виборів. Влада витворяє, що захоче, а опозиція безпорадна, безідейна, некреативна і абсолютно безперспективна. І тут, ніби за помахом чарівної палички, на старті виборчої кампанії надія таки з’являється. Це …. ніколи б не здогадалися - Олег Скрипка. Чому так сталося вже не згадаю, але він створив свій іменний блок (уві сні їх чомусь не заборонили), та набирає туди, на перший погляд, абсолютних фріків від мистецтва, культури, але переважно – нікому не відомих яйцеголових молодих випускників різних там лондонських шкіл економіки та гарвардських управління (навіть не уявляю чи є такі насправді в Україні, але то ж сон). Скрипка швидко став політичним ідолом, але сам на усілякі дебати не ходив, а посилав туди своїх яйцеголових економістів. Його виборча кампанія мала вибуховий успіх в соцмережах, він став справжнім символом. Не дивно, що гімном його політичного блоку став хіт «Країна мрій», під який сотні тисяч людей ледь не плакали на передвиборчих концертах Скрипки. Доходило ледь не до майданного екстазу. Цю мелодію масово ставили собі на мобілки, кричалці «Спасибо жителям…» такий успіх навіть не марився.

Зрозуміло, що й уві сні влада чинила опозиціонеру Скрипці неймовірні перепони. Найперше – йому заборонили проводити передвиборні концерти від імені групи ВВ та Олега Скрипки. Чомусь у виборчому законі на це наклали табу вже по ходу кампанії. Але технологи знайшли вихід: у всіх афішах було написано просто – концерт Олега, і вся країна, говорячи «Олег», знала про кого йдеться. Нічний мозок явно не міг не провести алюзію на Юлю. Бренд Олега розкрутили, а заборони крутити на ТВ і радіо хіти «Країна мрій» та «Весну» перетворили їх на гімни вільного мислення.

Блок Скрипки на виборах обскакав усіх: і «Батьківщину», і Яценюка, і Партію регіонів. Його яйцеголові навіть умудрилися округів навигравати. Скрипка з тріумфом отримав депутатський значок з рук глави ЦВК Шаповала і на хвилі народної підтримки зайшов до парламенту…

На цьому сон закінчився, і дізнатися, що ж такого зумів натворити Скрипка в політиці, не судилося…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: