Дід Мороз Азаров

За новорічний відпочинок треба дякувати Миколі Азарову. Хоча він офіційно й скасував вихідні з 1 по 7 січня, саме за його доброї волі та любові до українців ми зможемо на Новий рік та Різдво побувати в Карпатах чи в Криму.

За новорічний відпочинок треба дякувати Миколі Азарову. Хоча він офіційно й скасував вихідні з 1 по 7 січня, саме за його доброї волі та любові до українців ми зможемо на Новий рік та Різдво побувати в Карпатах чи в Криму. Без нього ми б просто туди не доїхали, адже десять днів тому Урядовий портал повідомив: грошей на додаткові потяги на Західну Україну та в Крим немає, а тому думайте самі, як туди діставатися. 21 листопада відомство Бориса Колеснікова вважало, що такі рейси надзвичайно збиткові, а потяги їздять напівпорожніми.

А вже 2 грудня за велінням чарівника Миколи Азарова ситуація радикально змінилася. В п’ятницю той самий Урядовий портал повідомив, що любий прем’єр-міністр розпорядився дати додаткові потяги на новорічно-різдвяні свята.

Ось вони чудеса економічної ефективності нової влади, невже за десять днів глибоко збиткова штука стала прибутковою? Звичайно, за цей час нічого не змінилося, просто хтось таки нашептав Миколі Азарову, що терплячий український народ пробачає багато чого, але коли у нього ще й Новий рік забирають, це вже занадто. Бо ж ажіотаж на квитки у західний напрямок шалений, а їх на 30 грудня розкупили ще в листопаді.

Микола Янович взагалі майстер своїми руками створювати і самому ж поборювати найрізноманітніші кризи. Спочатку він взявся здешевлювати гречку, а вона дурна взяла й зникла з полиць. Потім взявся по-геройськи везти китайську, а поки довезли, її вже ніхто не хотів купувати.

Найбільше наслідив шанований прем’єр-міністр з презервативами. Аби знизити ціну на презервативи та підгузки, уряд запровадив для них ПДВ. Не дивно, що наступного дня ціни різко підскочили й фокус не вдався. Через тиждень Азаров визнав поразку й відмінив податок.

Хоча новину про скасування додаткових святкових потягів давав сайт Кабміну, можна припустити, що прем’єр не знав про такий план відомства Колеснікова. Більше того, очевидно, що вони таки збиткові, як і всі інші пасажирські, про що постійно повторює Борис Вікторович. Але в пресі піднявся галас, люди в чергове знайшли привід подякувати жителям Донбасу, і Азарову таки пояснили – витрачені гроші не такі вже й великі у порівнянні з негативними наслідками для і без того обваленого рейтингу Партії регіонів. Сам Микола Янович від цього також отримає іміджеві бонуси: як той герой голлівудського фільму - рятівник Різдва. Про те, що власний імідж для прем'єра - це справа важлива, ми вже знаємо, не даремно ж для цього його син спеціальний фонд створив та завішав півкраїни білбордами.

З іншого боку, скасовував то додаткові потяги віце-прем’єр Борис Колесніков, який, за інформацією ЗМІ, давно підсиджує Азарова на посту прем’єра. Тому залишити в дурнях норовливого міністра інфраструктури було зовсім не зайвим.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: