Янукович «помстився» Путіну

Віктор Янукович своєрідно відплатив Путіну за ведмежу послугу семирічної давності. Український Президент наврочив - після першої розгромної перемоги збірної Росії з футболу на Євро-2012 над Чехією він не пожалкував підлабузних слів у вітаннях російському колезі.

Ось що з’явилося на офіційному сайті Віктора Янукович 9 червня 2012 року:

«Вітання Президента України Віктора Януковича Президентові Російської Федерації Володимиру Путіну з нагоди перемоги збірної Росії з футболу в матчі Євро-2012

Шановний Володимире Володимировичу!

Прийміть щирі вітання у зв'язку з переконливою перемогою збірної Росії в її першому матчі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Упевнений, що нинішній результат є чудовим стартом російської команди, а її наступні ігри стануть окрасою європейської першості.

Користуючись нагодою, бажаю нових успіхів національній збірній Росії в цьому футбольному святі.

З повагою,

Віктор ЯНУКОВИЧ»

Хоча задумайтесь на секундочку - де це бачено, щоб офіційно вітали президента однієї «дружньої держави» з перемогою над збірною іншої, формально не менш «дружньої»? Зрозуміло, що у Росії ми кожен день намагаємось вициганити вигіднішу ціну на газ, а клята Чехія прихищає українських політичних біженців і усіляко вказує Януковичу на порушення прав людини в України. Проте так могло дійти до маразму. Ніхто ж не додумався вітати Україну з перемогою над Швецією. З іншого боку, невже у Януковича вистачило б розуму привітати росіян у разі перемоги над поляками? Гірше того, невже б у нього язик повернувся вітати поляків у разі перемоги над Росією?

В будь-якому разі, фортуна розставила все по своїх місцях і вкотре посміялася з Януковича, Путіна та їхніх дурних звичок вітати один одного де не треба. Згадаймо листопад 2004 року – тоді Володимир Путін двічі поліз поперед батька в пекло і двічі привітав Януковича з перемогою на президентських виборах. Одного разу – після оприлюднення даних екзит-полу, і через кілька днів після визнання Ківаловим Януковича обраним Президентом України. Чим це тоді все закінчилось для Януковича відомо – Помаранчева революція та поразка.

З російською збірною вийшло щось схоже. Янукович і собі поліз поперед батька в пекло, без жодного сорому вітав одного главу державу з перемогою над іншою, також дуже близькою для України сусідкою. Він би ще додумався одразу вітати з виходом російської збірної до чвертьфіналу чи перемогою на всьому турнірі. На подив усім чеська збірна, з якої фактично поглузував Янукович, виграла наступні два матчі й вийшла до чвертьфіналу з першого місця, а звеличені Віктором Федоровичем росіяни з ганьбою достроково відправились до Москви. Слова Януковича стали пророчими – остання гра Росії дійсно стала «окрасою європейської першості», тільки зі знаком мінус.

В результаті вийшло зовсім по-дурному – росіяни запам’ятають недоладні вітання Януковича, які їм наврочили провал. Не кажучи вже про чехів – вони і так не горіли любов’ю до Віктора Федоровича, а після його глузування з їхніх футболістів ще краще упевняться в своїй думці.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: