Віталій Журавський Доктор юридичних наук, професор

Нові санкції США: найгірші часи для Росії ще попереду

Санкції проти Росії

Головна мета санкцій - змусити Росію змінити курс, який загрожує стабільності світу

Цього разу під санкції потрапити в основному люди з корпоративного кола Путіна. Достовірну інформацію про економічний стан його оточення знають тільки американці, адже будь-яке переміщення долара фіксується Фінансовою розвідкою США. Доларове накопичення росіян  - в руках  Дядька Сема.

Знакові фігури корпорації глави російської держави – у нокдауні. В значній мірі - це символічний удар, адже досі залишається великий список олігархів, яких скоріше за все покарають пізніше, якщо не зміниться політика Росії.

Обрані бізнесмени – стали багатими неправедним, нечесним шляхом. Особи - які скористалися допомогою влади в приватизації, в користуванні бюджетними коштами і фінансували політичні проекти влади.

Для них санкції – це катастрофа.  Наприклад, для алюмінієвого магната Дерипаски закрили Нью-Йоркську і Лондонську біржі. На них він торгувати уже не зможе.  Куди він діне свою продукцію?

Думаю, під українські санкції підпаде Миколаївський глиноземний завод, власником якого є Дерипаска. Якщо завод зупиниться, то піде на металобрухт. Нелегкі часи наступлять і для Вексельберга, він має серйозні активи в українських обленерго. Думаю, з великими проблемами в нашій країні зіткнуться й інші учасники санкційного списку, які представлені в металургії, добуванні нафти і газу, банківському секторі.

Російський рубль до долара і євро уже впав на 10%. І це лише початок.

Головне, що тих, хто поруч із Путіним, ізолюють від ринків збуту продукції. Тому жодні податкові преференції для закритого фінансового клубу Путіна нічого не дадуть. На східні ринки переорієнтуватися також не вдасться. Там російських олігархів не чекають.

Проте найгірші часи для Росії попереду.

Ряд конгресменів уже розглядають можливості заборонити Росії розміщувати державні і корпоративні облігації на зовнішніх ринках, припинити кредитування в доларах, розірвати роботу з платіжними системами MasterCard та  Visa, виключити Росію із системи Swift. Під санкції підпадатимуть ті бізнесові структури інших країн, які співпрацюватимуть із представниками кремлівського списку.

Атака на олігархів не може не позначитися на падінні життєвого рівня росіян. Тому що закриття виробничих потужностей призведе до збільшення кількості безробітних. А це вже протестний електорат. І його вже не заспокоїш тим, що Росію хоче знищити Америка.

Атака на російську бізнес-еліту продовжується.

Головна мета санкцій  - змусити Росію змінити курс, який загрожує стабільності світу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: