Віталій Журавський Доктор юридичних наук, професор

Чи відбудеться імпічмент Дональда Трампа?

Розслідування спецпрокурора Мюллера повинно відповісти на питання, чи допомагала Росія команді Трампа

Останні соціологічні дослідження вказують на те, що рейтинг президента Сполучених Штатів Дональда Трампа знаходиться на рівні 45%. Це найбільший показник його підтримки за весь час.

Він зріс на 1% порівняно з минулим місяцем. Мовчазна Америка - це та, яка не має доступу до ЗМІ, це та, яка тяжко працює, - робітничий клас і сфера послуг –  за Трампа. Його підтримують військові, поліцейські, левова частина білого населення і великий бізнес.

В країні завдяки політиці адміністрації Трампа знижені податки, збільшується кількість робочих місць, бюджети армії, поліції, як і добробут простих людей суттєво зросли. Економіка розвивається.

Трамп, не дивлячись на серйозні політичні проблеми з демократами, фактичну війну з провідними мас-медіа, вперто реалізує все, що обіцяв у якості кандидата в президенти США.

На проміжних виборах до Сенату і Палати у представників республіканської партії є всі шанси зміцнити позиції. Про це свідчать соціологічні дослідження. Демократам, щоб перемогти, треба виграти 23 місця в нижній палаті та 2 місця у верхній. Це надзвичайно проблематично. Адже Республіканська партія має більшість і у Палаті представників і у Сенаті. За таких умов організувати імпічмент Трампу буде дуже важко.

Трамп багато разів офіційно заявляв  - зговору з Росією не було. До речі, стаття за зговір відсутня в кримінальному законодавстві США.  

Розслідування спецпрокурора Мюллера повинно відповісти на питання, чи допомагала Росія команді  Трампа, чи він цією допомогою скористався і чи це вплинуло на результати виборів.

Подивимося.

На мою думку, Ніксона-2 не буде, імпічменту Трамп уникне. На доказ цього є два чинники – високий рівень підтримки президента США серед американців і більшість представників республіканської партії у двох палатах парламенту.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: