СБУ викрила «ділка», який хотів «купити» нардепа

СБУ викрила «ділка», який хотів «купити» нардепа
Організація нібито збирає гроші з усіх закладів, де грає музика
Фото: СБУ

Попався керівник компанії, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України

Служба безпеки України запобігла спробі підкупу народного депутата. Так званий «лобіст» шоу-бізнесу пропонував народному обранцю $100 тис. щороку за внесення правки та відтермінування законопроєкту. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За словами джерела видання «РБК-Україна» в правоохоронних органах, хабар пропонували нардепу від «Слуги народу» Олександру Санченку.

Як встановила СБУ, хабар пропонував керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України. Ця організація, як кажуть в СБУ, збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.

«Передбачалося, що організація передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику. Втім, користуючись монополією на ринку, зловмисник створив декілька «компаній-прокладок». Кошти проходили через них і виконавці отримували відсоток не від першої суми, а від «фінальної компанії-прокладки», що зменшувало прибуток музикантів у декілька разів», – розповіли в СБУ.

Шляхом підкупу зловмисник хотів внести правку до законопроєкту №5572, який фактично ліквідовує вказану організацію, та відтермінувати його ухвалення. Він запропонував одному з ініціаторів законопроєкту щорічний хабар у розмірі $100 тис.

«100 тисяч доларів для «першого внеску» зловмисник вирішив виділити з підконтрольних «фірм-прокладок». Сьогодні, під час спроби підкупу народного депутата України через його помічника, зловмисника було затримано», – зазначили в службі.

Наразі затриманому керівнику організації готується повідомлення про підозру.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: