Суд залишив Савченко під вартою

Суд залишив Савченко під вартою
Надія Савченко на суді
Фото: Наталія Сокирчук, Главком

Скарги адвокатів залишили без задоволення

Апеляційний суд міста Києва залишив підозрювану в організації теракту у парламенті народного депутата Надію Савченко під вартою. По це повідомила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган на сторінці у соцмережі Facebook.

«У четвер, 29 березня 2018 року, Апеляційний суд міста Києва залишив апеляційну скаргу сторони захисту Надії Савченко без задоволення, а ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва про обрання міри запобіжного заходу Надії Савченко без змін», - повідомила вона.

Відзначимо, нардеп залишиться під вартою до 20 травня.

На думку Савченко, її судити взагалі не можна.

«За слова народного депутата не судять. Я можу говорити все, що завгодно, бо мене захищає депутатських імунітет. За словами народного депутата – якими б маразматичними вони не були – звинуватити не можна», - заявила вона.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу на рішення про взяття під варту депутата Верховної Ради України Надії Савченко. Та відмовив Савченко у відводі прокурора.

Пізніше, Савченко заявила відвід колегії Апеляційного суду та хоче, щоб її судив «суд Господень».

Також, Степан Хмара заявив, що хоче взяти на поруки народного депутата Надію Савченко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: