Савченко вимагає відвести суддів, бо її судитиме сам Господь

Савченко вимагає відвести суддів, бо її судитиме сам Господь
Надія Савченко у суді
Фото: Наталія Сокирчук, Главком

Народний депутат хоче «божественний суд» замість українського

Обвинувачена у підготовці терактів у парламенті народний депутат Надія Савченко заявила відвід колегії Апеляційного суду та хоче, щоб її судив «суд Господень». Про це вона заявила під час засідання суду.

«Відвід суду!», - вигукнула Савченко з «акваріуму».

За її словами, вона вимагає відвід суддів не тому, що суд відмовив у відводі прокурора.

«Прокурор порушив презумпцію невинності. Як можна довіряти такому суду, який не бачить фактів, що прокурор порушив прокурорську етику?», - заявила нардеп.

«Якщо в Україні є чесні вільні суди, непідвласні Порошенку і Луценку, я б хотіла їх бачити. Якщо нема, то хай мене судить суд Господній, але не отакий суд. Оце моя підстава вам – відвід!», - додала Савченко.

Проте, колегія суддів клопотання Савченко не задовольнила і продовжила засідання суду.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу на рішення про взяття під варту депутата Верховної Ради України Надії Савченко. Та відмовив Савченко у відводі прокурора.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: