Справа Савченко: Судді відмовили у відводі прокурора

Справа Савченко: Судді відмовили у відводі прокурора
Надія Савченко на суді
Фото: Наталія Сокирчук, Главком

Прокурор порівняв окупантів з українськими військовими

У четвер, 29 березня, Апеляційний суд Києва відмовив народному депутат Надії Савченко та її адвокатам у відводі прокурора Головної військової прокуратури України Олександра Климовича. Про таке рішення вони оголосили під час засідання з розгляду апеляції на рішення суду про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Савченко вимагала відводу через те, що «прокурор є ангажованим та упередженим».

«На попередньому засіданні цей прокурор сказав, що військовослужбовці Російської Федерації, які прийшли на територію України скоювати злочини, краще, ніж українські військовослужбовці», – заявила нардеп.

Олександр Климович свої слова пояснив тим, що російські військовослужбовці Євген Єрофеєв та Олександр Александров, які прийшли скоїти злочини на територію України, краще, ніж ті громадяни України, які мали намір скоїти злочин на своїй території, проти своєї країни.

Крім того, за словами Савченко, прокурор відчуває до неї особисту неприязнь.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу на рішення про взяття під варту депутата Верховної Ради України Надії Савченко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: