У підпільних друкарнях на Київщині випускали екстремістську літературу (фото)

У підпільних друкарнях на Київщині випускали екстремістську літературу (фото)
Слідчі вилучили партію друкованої продукції
Фото: СБУ

Екстремістську літературу зловмисники мали відправити до однієї з сусідніх держав

Служба безпеки України не допустила постачання до однієї з пострадянських країн екстремістської літератури.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що зловмисники замовляли «Маніфест Брентона Тарранта», який пропагує етнічний та культурний геноцид, закликає до терактів та масових вбивств. Заборонені книжки друкували кількома мовами у підпільних друкарнях на Київщині. Замовником літератури є колишній співробітник правоохоронних органів сусідньої з Україною держави. 

Протягом листопада чоловік замовив три партії книг. Аванс перерахував на банківську карту. Він також оплачував відправлення товару через одного з поштових операторів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, слідчі органів безпеки провели обшуки за місцем проживання і функціонування підпільної «поліграфії» та виявили мобільні пристрої, комп’ютерну техніку з доказами друку забороненої літератури, зразки вказаної продукції та поліграфічне обладнання.

Для блокування переправлення літератури за кордон в одному з відділень поштового оператора у столичному регіоні слідчі вилучили партію друкованої продукції, яку підготували до відправлення замовнику.

«Поставка з нашої країни екстремістської літератури могла призвести до дискредитації України на світовій арені, а також спланованої акції в пропагандистських ЗМІ для звинувачення нашої країни у розпалюванні протестних заходів на території іноземних держав. CБУ перевіряє можливу причетність до організації поставок книжок спецслужби сусідніх країн для цілеспрямованої провокації проти України», - зазначили у Службі безпеки України.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох громадян України, причетних до виготовлення забороненої літератури.

Спецоперація проводилась співробітниками Головного управління СБУ у Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: