Захист Януковича викликав поліцію після засідання суду у справі про держзраду

Захист Януковича викликав поліцію після засідання суду у справі про держзраду

Адвокат Януковича пише заяву у поліцію

Фото: Цензор.Нет

Адвокати «шкодують, що не вдалося затримати прокурорів»

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича викликали поліцейських в будівлю Оболонського районного суду Києва після того, як головуючий оголосив про початок судових дебатів у справі про держзраду колишнього глави держави.

Про це повідомляє «Цензор.Нет».

Захисники Януковича звинуватили суддів і прокурорів у скоєнні злочинів, передбачених ст. 374 (порушення прав обвинуваченого з боку прокурорів і суддів) і ст. 397  (перешкоджання адвокатам) Кримінального кодексу України.

«Шкода, що не вдалося затримати прокурорів, я намагався! За руку взяв. Але вони втекли з місця злочину», – заявив Сердюк, написавши заяву в поліцію.

За його словами, захист буде наполягати на скасуванні дебатів і повернення до допиту свідків.

Нагадаємо, адвокати Януковича з криками зірвали судові дебати.

Суддя Дев'ятко переніс судові дебати на 3-4 травня.

Зазначимо, що на засіданні Оболонського райсуду Києва у четвер, 19 квітня, пройшов допит екс-начальника Генштабу Збройних сил України Юрія Ільїна в якості свідка сторони захисту Віктора Януковича, який намагається виправдати дії обвинуваченого.

На попередньому засіданні суд допитав як свідка захисту нардепа Михайла Добкіна.

Як відомо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: