На Івано-Франківщині пройде фестиваль фільмів про війну «Сад пам’яті»

На Івано-Франківщині пройде фестиваль фільмів про війну «Сад пам’яті»

У конкурсній програмі фестивалю більше десяти стрічок, переважно дотичних до теми реабілітації військовослужбовців після бойових дій

Напередодні Дня захисника України, з 10-го по 13-те жовтня у Центрі творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку «Бережниця» (село Бережниця, Верховинський район, Івано-Франківська область) та Вільному просторі «Думка» (смт. Верховина, Івано-Франківська область) пройде фестиваль «Сад пам`яті».

Фестиваль поєднає покази документальних стрічок про війну, зустрічі з режисерами та героями фільмів, волонтерами та громадськими активістами і саджання «Саду пам`яті», де кожне дерево в надалі ростиме, нагадуючи про втрати війни, що продовжується.

Додати кінотерапію до арт-терапії як головної «фішки» реабілітаційного центру для бійців «Творча криївка» на Івано-Франківщині її засновниця Віталіна Маслова мріяла вже кілька років. І, нарешті, все склалося.

Кіно про війну – цих фільмів все більше і більше, їх знімають не тільки кінематографісти, а і самі бійці, ветерани знімаються самі, виговорюють на камеру свої почуття і думки.

У конкурсній програмі фестивалю більше десяти стрічок, переважно дотичних до теми реабілітації військовослужбовців після бойових дій. Це, зокрема, «Війна химер» режисерок Анастасії та Марії Старожицьких, «Явних проявів немає» режисерки Аліни Горлової, «Вона та війна» режисерки Марії Кондакової, «Невидимий батальйон» режисерок Світлани Ліщинської, Аліни Горлової та Ірини Цілик, «Міф» та «Добровольці божої чоти» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія, «10 секунд» режисерки Юлії Гонтарук, «Кіндрат» режисера Юрія Пупиріна, за участі Бориса Гуменюка, «До скорого» режисерки Юлії Кочетової-Набожняк, «Додому» режисера Дмитра Коновалова та «Червоточина» режисера Дмитра Двойченкова.

Організатори запрошують завітати всіх бажаючих, наголошують, що вхід вільний, а стрічку-переможця обиратимуть самі глядачі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: