Рівень безробіття на Донбасі склав 60%, а 20% дітей не відвідують школу - Порошенко

Рівень безробіття на Донбасі склав 60%, а 20% дітей не відвідують школу - Порошенко
Зруйнований після обстрілу бойовиками будинок на Донбасі
Ілюстративне фото

За словами президента, на окупованих територіях з 3 мільйонів населення близько ста тисяч людей ув'язнені

Зараз на оборону Україна витрачає 6% ВВП. На 25% зменшився експорт, тому що на окупованих територіях Східної України знаходиться 30% промислового потенціалу країни. Про це заявив президент України Петро Порошенко у інтерв'ю La Repubblica, відповідаючи на запитення, скільки війна коштує Україні в економічному плані.

«Зрозуміло, що це є економічна і гуманітарна катастрофа з фатальними наслідками для цих регіонів, де рівень безробіття склав майже 60%, а 20% дітей не відвідують школу й більшість населення позбавлена доступу до медичної допомоги», - зазначив Порошенко.

Він додав, що на окупованих територіях з 3 мільйонів населення близько ста тисяч людей ув'язнені.

«Ще півтора мільйона російськомовних українців, боячись знову опинитися під владою Москви, були вимушені виїхати у західному напрямку. Ми їх прийняли, забезпечивши переселенців житлом та робочими місцями», - розказав президент.

Як повідомляв «Главком», Петро Порошенко хотів би повезти міністра внутрішніх справ Італії, віце-прем'єра МаттеоСальвіні на Донбас, щоб показати йому школи та ринки після російських бомбардувань, загиблих дітей, а також дітей-сиріт, військових вдів та зруйновані міста, аби той зрозумів, наскільки потрібні санкції проти Москви.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії «Ліга» Маттео Сальвіні в інтерв'ю The Washington Post заявив, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні назвав «фальшивою».


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: