Фахівці ВООЗ вчать тернопільських вірусологів робити тести на Covid-19

Фахівці ВООЗ вчать тернопільських вірусологів робити тести на Covid-19

Фахівці розповідають і показують, як правильно подбати про власну безпеку і швидко виявляти в зразках Covid-19

Фото ілюстративне

Тернопіль – третє місто, куди приїхали фахівці ВООЗ

У Тернополі представники Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) навчають місцевих вірусологів й медпрацівників робити тести на коронавірус.

Про це йдеться у повідомленні облдержадміністрації.

У відомстві заявили, що фахівці з МОЗ та ВООЗ розповідають і показують, як правильно подбати про власну безпеку і швидко виявляти в зразках Covid-19. Дослідження роблять методом полімеразної ланцюгової реакції. Таким чином можна виявити хворобу в перші дні інфікування.

В.о. директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ Оксана Чайчук заявила, що участь в навчаннях беруть лікарі-вірусологи, епідеміологи, помічники-лаборанти, мікробіологи, діяльність яких пов'язана з виявленням Covid-19 – всього 24 особи.

Такі навчання в Україні організовують вперше. Тернопіль – третє місто, куди приїхали фахівці ВООЗ, в подальшому такі тренінги планується провести ще в 20 регіонах України.

Як повідомлялося, в Україні станом на 3 вересня за останню добу 2 430 людей заразилися коронавірусом, загальна їх кількість сягнула 128 228. Крім того, за минулу добу померли 54 людини і це є новим антирекордом по смертельним випадкам.

Так, днем раніше від хвороби помер 51 пацієнт.  Найбільше випадків зафіксовано в Харківській області, Києві, Львівській області, Тернопільській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: