Ємець закликав українців підтримати лікарів, щоб урятувати всю країну

Ємець закликав українців підтримати лікарів, щоб урятувати всю країну
Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець 

МОЗ ініціювало доплату до 200% зарплати медпрацівникам

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець закликав українців підтримати лікарів, щоб урятувати всю країну.

«Від одного лікаря можуть залежати життя сотень, а то й тисяч українців. Настав час керуватися принципом: захист лікаря – це спасіння людей», – сказав Ілля Ємець у відеозверненні.

«Ми працюємо над тим, щоб робота медиків з інфікованими і хворими була забезпечена всім належним. І з мого погляду – об’єднання всіх медиків стає вкрай важливим для перемоги над епідемією», – заявив Ілля Ємець.

Міністр зазначив, що керівництво МОЗ ініціювало доплату до 200% зарплати медпрацівникам, які задіяні на роботах з ліквідації коронавірусу в Україні.

«Також будуть здійснені доплати окремим категоріям працівників, які забезпечують основні сфери життєдіяльності. Надбавка буде надходити на період здійснення заходів щодо запобігання виникнення і поширення коронавірусу COVID-19, до завершення виконання цих заходів», – сказав Ілля Ємець.

Нагадаємо, уряд України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусу до 3 квітня. Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

У Чернівецькій області – чотири випадки, у Києві – два та в Житомирській області – один (летальний).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: