Де взяти маски і зробити тест на коронавірус: Кличко відповів на запитання, що хвилюють киян (відео)

Де взяти маски і зробити тест на коронавірус: Кличко відповів на запитання, що хвилюють киян (відео)
Мер Києва Віталій Кличко закликав громадян бути відповідальними

Кличко відповів на запитання, які йому найчастіше ставлять користувачі соцмереж

Мер Києва Віталій Кличко записав відео, в якому відповів на п’ять запитань, які йому найчастіше ставлять користувачі у соціальних мережах.

Відео мер опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На запитання, де взяти захисні медичні маски, мер зазначив, що Київ із резервного фонду міського бюджету виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок. 

«Люди пішли запасатися масками і був створений ажіотаж. Дефіцит масок сьогодні в багатьох країнах світу. У підпорядкуванні міської влади - тільки аптеки «Фармації». Київ з резервного фонду міського бюджету виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок. В першу чергу вони надійдуть у лікарні і поліклініки, працівникам громадського транспорту, в аптеки комунального підприємства «Фармація», - наголосив Кличко.

Також мер розповів, кому і де робитимуть тести на коронавірус. Кличко закликав людей не шукати тести в інтернеті чи в приватних клініках, щоб зробити їх «профілактично». За його словами, столиця отримала 5 тисяч і замовила ще 100 тисяч швидких тестів на діагностування коронавірусу. Всі вони надійдуть у медзаклади міста. І тільки там, за наявності симптомів захворювання, лікарі роблять тест.

А за перших симптомів хвороби Кличко порадив негайно звертатися до сімейного лікаря. Також у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном». На неї кияни можуть телефонувати за номером 15-83 зі стаціонарного та (044) 235-01-01 – з мобільного телефонів. 

«Кияни, які повернулися з країн, де складна епідеміологічна ситуація, повинні повідомити про це за телефоном служби 15-51. Закликаю кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів, які здійснюють у столиці!» - наголосив Кличко.

Він також розповів про те, скільки триватимуть у Києві запроваджені обмежувальні заходи. 

«Попередньо обмежувальні заходи триватимуть до кінця березня. Далі ми будемо ухвалювати рішення, виходячи з ситуації, що буде на той час у Києві і в Україні. Якщо буде необхідно – ми продовжимо ці заходи. Однозначно, ми інформуватимемо громадськість про ситуацію і наші дії в ній», - підкреслив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: