Лікар розповів про дію алкоголю під час коронавірусу

Лікар розповів про дію алкоголю під час коронавірусу
Алкоголь під час коронавірусу дає лише додаткове навантаження на печінку, - лікар

Алкоголь легені «не продезінфікує», - медик

Вживання алкоголю не допоможе при коронавірусі, а лише додасть навантаження на печінку. Про це сказав лікар нью-йоркської лікарні Марлен Каплан в інтерв’ю «РИА Новости», відповідаючи на запитання, чи корисний міцний алкоголь в профілактичних цілях від коронавірусу.

Медик наголосив, алкогось «легені не продезінфікує». 

Каплан закликав зважити всі ризики, зазначивши, що коронавірус, як і інші хвороби, дає навантаження на всі органи.

Зі слів медика, під час боротьби організму з вірусом печінка «відфільтровує побічні продукти цієї боротьби».

«Ви хочете створити додаткове навантаження для вашої печінки? Так, вживання алкоголю дезінфікує ваш рот і, можливо, горло, але це єдина площа дезінфекції. Спирт не продезинфікує ваші легені», – сказав медик.

Також лікар рекомендував використовувати розчин води з содою для полоскання горла.

Нагадаємо, раніше завідувач відділом профілактики онкологічного наукового центру імені Блохіна Володимир Левшин зробив застереження щодо куріння, яке не може захистити від коронавірусу.

Відомий лікар Ростислав Валіхновський дав 10 практичних порад, яких повинен дотримуватися кожен з нас, щоб не заразитись смертельною недугою.

Як повідомлялося, станом на 9 ранку 15 квітня в Україні лабораторно підтвердили коронавірус у 392 людей. Серед них коронавірус виявили у 29 дітей та 90 медпрацівників. Загалом коронавірус в Україні вже виявлено у 3764 людей, з яких 684 - це медичні працівники. Крім того повідомляється, що від коронавірусу вже померли 108 українців, 143 пацієнти одужали. 

Загалом кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 2 мільйони, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: