МОЗ створить новий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації і лікування за кордоном

МОЗ створить новий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації і лікування за кордоном
У МОЗ з'явиться новий підрозділ, який займатиметься  питаннями трансплантації і лікування за кордоном 

Максим Степанов підписав наказ про створення нової структури

У Міністерстві охорони здоров’я України  створять новий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації і лікування за кордоном. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Питанням трансплантації та лікування за кордоном в Міністерстві охорони здоров’я будуть приділяти особливу увагу. У нас буде окремий підрозділ, який буде займатися питаннями трансплантації і лікування за кордоном», – сказав міністр

Степанов зазначив, що наразі у Індії перебуває 7 пацієнтів, які очікують на трансплантацію.

«В Індії очікують на трансплантацію 7 пацієнтів, двоє з них – на  стаціонарному лікуванні, ще 5 на амбулаторному лікуванні. Затримки щодо трансплантації органів виникли через пандемію, ті обмеження, які були в Індії. Ми тримаємо зв’язок з цією клінікою, де проходить лікування наших пацієнтів і намагаємося зробити все, щоб це було пришвидшено. Зараз вже певні рухи вперед щодо пришвидшення. думаю, що найближчим часом вони отримають необхідну трансплантацію», –повідомив Степанов.

Нагадаємо, у  2020 році в Україні Міністерство охорони здоров`я запроваджує комплексну систему трансплантації. В українських медичних закладах почнуть масово проводити операції з пересадки органів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: