Херсон: окупанти вигадали, як взяти медиків під контроль

Херсон: окупанти вигадали, як взяти медиків під контроль
Окупанти примушують медиків Херсона до співпраці
фото з відкритих джерел

Лікарям надають тимчасовий дозвіл на роботу з попередженням про можливе звільнення

У тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної адміністрації вимагають, аби співробітникам швидкої допомоги написали заяви про згоду працювати під егідою «нової влади». Це також передбачає згоду отримувати заробітну платню в російських рублях, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України. У разі відмови, співробітникам надають тимчасовий дозвіл на роботу з попередженням про можливе звільнення в будь-який момент.

Також окупанти намагаються відновити навчання в Херсонській морській академії. Оголошено про початок набору курсантів на 2022-2023 навчальний рік. На будівлях академії вивішено прапор зеленого кольору з позначкою «Z».

Тривають заходи зі збору паспортних даних громадян. Наразі вимогу про заповнення анкет висунуто всім працівникам комунальних підприємств та пенсіонерам, які отримують так звану «гуманітарну допомогу». Дані збираються також у тих, хто звертається до окупаційної влади з будь-якими питаннями – реєстрація новонароджених, надання медичної допомоги тощо. Також усім, хто придбав стартові пакети мобільних операторів РФ, надходять смс-повідомлення з пропозицією надати паспортні дані в обмін на 5 ГБ Інтернету.

На території Херсонського приймальника-розподільника для дітей УМВС на сьогодні проживають співробітники ФСБ РФ (орієнтовно 50 осіб). Є інформація, що у підвальних приміщеннях проводять допити викрадених українців із застосуванням тортур.

Нагадаємо, у ніч проти 14 серпня Збройні Сили України завдали чергових ударів по Антонівському мосту в Херсонській області. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: