На Тернопільщині локалізували витік аміаку, спричинений уламками ракети

На Тернопільщині локалізували витік аміаку, спричинений уламками ракети
Забруднення води у Кременецькому районі локалізовано
фото з відкритих джерел

Наразі всі населені пункти, крім села Сапанів, можуть користуватися водою для побутових потреб

У Тернопільській області вдалося локалізувати забруднення води, яке виникло внаслідок руйнування уламками російської ракети резервуарів з добривами. Про це повідомив у Фейсбуці очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Забруднення води у Кременецькому районі локалізовано. Наразі всі населені пункти, крім села Сапанів, можуть користуватися водою для побутових потреб», – йдеться у повідомленні.

Труш зазначив, що обласний лабораторний центр проводить забір води та ґрунту кілька разів на день. У селі Сапанів, яке розташоване біля річки Іква, ситуація не змінилась. Там досі показники шкідливих речовин перевищують норму.

Керівники району та громади провели зустріч з мешканцями села, роз'яснили наслідки ракетного обстрілу та дали рекомендації щодо поводження з водою та ґрунтом. До села вже підвезли питну воду.

«Ми сподіваємося, що вже завтра заміри у селі Сапанів покажуть нормальні показники. Наразі ж наполегливо рекомендуємо дотримуватися вказівок Ради оборони області», – зауважив Труш.

Нагадаємо, 5 квітня на Тернопільщині уламки російської ракети, збитої силами ППО, пошкодили шість резервуарів з мінеральними добривами, внаслідок чого ґрунт і воду в річці Іква було забруднено аміаком.

Як повідомлялося, російські загарбники ввечері 3 квітня вперше від початку повномасштабного вторгнення атакували Тернопіль. Ворог завдав удару по нафтобазі. Росіяни обстріляли Тернопіль приблизно о 22:30, у час, коли там тривала повітряна тривога.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: