На Закарпатті затримали двох в’єтнамців, які пробиралися в ЄС (фото)

На Закарпатті затримали двох в’єтнамців, які пробиралися в ЄС (фото)
Порушників затримали за 500 метрів від кордону 
Фото: Держприкордонслужба

Громадяни В’єтнаму без жодних документів намагалися незаконно потрапити до Словаччини

Співробітники Держприкордонслужби на Закарпатті завадили черговій спробі незаконної мандрівки мігрантів в країни ЄС. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Про наміри вихідців з країн міграційного ризику у незаконний спосіб перетнути український кордон завчасно отримали інформацію оперативні співробітники прикордонного відомства з Ужгорода. Негайно на місце можливого порушення виїхала група реагування. Невдовзі прикордонники Чопського загону за 500 метрів від кордону затримали чоловіка та жінку азійської зовнішності. З’ясувалося, що незаконно потрапити в Словаччину намагались громадяни В’єтнаму, які не мали при собі жодних документів», - йдеться в повідомленні.

На затриманих складені адмінпротоколи за спробу порушити кордон України. Наразі з ними проводяться фільтраційні заходи та встановлюється коло осіб, які причетні до їх незаконної мандрівки.

У Держприкордонслужбі зазначили, що організатори каналів незаконної міграції постійно піддають ризику життя нелегалів, адже, незважаючи на погодні умови та мінусову температуру, заради наживи продовжують направляти групи у небезпечну подорож. Неодноразово незаконні мігранти під час таких мандрівок отримували обмороження, а інколи вони призводили до загибелі.

Нагадаємо, що днями прикордонники на Закарпатті затримали громадян Єгипту та Марокко. Замерзлих та знесилених незаконних мігрантів виявили у гірській місцевості. Прикордонники одразу надали іноземцям першу медичну допомогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: