Українська сторона зафіксувала вісім танків окупантів під Мирним і Кругликом

Українська сторона зафіксувала вісім танків окупантів під Мирним і Кругликом

Збройні формування окупантів продовжують ігнорувати підписані у рамках Тристоронньої контактної групи заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню

КПВВ біля населених пунктів Золоте та Щастя, на підконтрольній Україні території, працювали в штатному режимі

Українська сторона Спільного центру координації та контролю зафіксувала вісім ворожих танків, розміщених за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

Зазначається, що згідно зі Звітом СММ ОБСЄ № 52/2021 від 5 березня було зафіксовано п’ять танків в районі полігону поблизу населеного пункту Мирне та 3 танки неподалік населеного пункту Круглик.

«Спостерігачі СММ з’ясували, що КПВВ біля населених пунктів Золоте та Щастя, на підконтрольній Уряду України території, працювали в штатному режимі. Проте відповідні блокпости, контрольовані збройними формування РФ, були закриті. Такий стан справ укотре підтверджує фальсифікацію повідомлень самопроголошеної влади ТОТ про перешкоджання Української сторони у вільному пересуванні цивільного населення через лінії розмежування», – наголошується в повідомленні.

Відповідно до розпорядження командувача ООС продовжено відновлення інфраструктури Донбасу. Зокрема, здійснено ремонт електромережі поблизу населеного пункту Водяне, що дозволило відновити електропостачання. Також продовжувалися роботи з будівництва колектора в районі населеного пункту Доломітне.

Як повідомлялося, протягом минулої доби, 5 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Нагадаємо, що на Донбасі з початку року загинуло 19 захисників України. За два місяці поточного року 11 військових Збройних сил України загинули внаслідок бойових дій на Донбасі, ще 37 – зазнали поранень. З інших причин, окрім бойових, в зоні ООС загинули вісім українських військових.

Також СБУ назвала кількість людей, що перебувають у полоні бойовиків на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: