У Харкові розгорнули 50-метровий прапор України

У Харкові розгорнули 50-метровий прапор України

Акція до Дня захисника України у Харкові

Фото: Укрінформ

Активісти розгорнули 50-метровий прапор, зшитий з прапорів із символікою військових підрозділів, громадських рухів та волонтерських організацій

Близько тисячі активістів патріотичних громадських організацій та ветеранів АТО/ООС пройшли від площі Конституції до пам’ятника Шевченку, що у центрі Харкова. Ходу організували у пам’ять захисників, які загинули за Україну.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні ми святкуємо чотири свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України, річницю створення УПА та День козацтва. Пам’ятаємо усіх героїв, які віддали життя за незалежність України, славимо ратників, які зараз воюють на Донбасі, готові стати поряд з ними, виборюючи перемогу над окупантами на Донбасі і в Криму на наших, українських умовах», – зазначив на мітингу біля пам’ятника Шевченку лідер Харківської громадської організації «Спілка Ветеранів АТО» Віктор Волчелюк.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих за Україну хвилиною мовчання. Лунав запис відомої пісні «Пливе кача».

Активісти розгорнули 50-метровий прапор, зшитий з прапорів із символікою військових підрозділів, громадських рухів та волонтерських організацій.

71.

Під час мітингу десятьох учасників АТО та волонтерів нагороджено медалями та почесними відзнаками Харківської громадської організації «Спілка Ветеранів АТО».

Порядок забезпечували близько 100 правоохоронців. Інцидентів не було.

До слова, у Києві сьогодні, в День захисника України відбувся традиційний Марш УПА. Цього разу він проходить під гаслом «Бій колаборантам!».

У Марші УПА взяли участь кілька тисяч людей. Вони пройшли ходою від червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка до Офісу президента.

Учасники Маршу УПА прийшли до будівлі Офісу президента й озвучили свої вимоги до влади. Зокрема патріоти закликали владу ухвалити закон про колаборантів та звільнити Ірину Венедіктову з посади генпрокурора. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: