У Херсоні відкрили реабілітаційний центр для військових

У Херсоні відкрили реабілітаційний центр для військових

Загальна вартість проекту становить 30 млн гривень

У Херсоні відкрили першу чергу реабілітаційного центру для військових, створеного на базі комунального закладу облради «Обласна лікарня відновного лікування». Про це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

«У житті громади Херсонщини відбулась надзвичайно важлива і довгоочікувана подія – урочиста церемонія відкриття першої черги Центру високоспеціалізованої медичної реабілітації на базі КЗ «Обласна лікарня відновного лікування» обласної ради. Воїни АТО матимуть можливість, не виїжджаючи за межі області, пройти в одному закладі всі етапи лікування, включаючи реабілітацію. Це стосуватиметься і членів їхніх сімей, хворих після інсультів, травм опорно-рухового апарату тощо», - повідомили у прес-службі ОДА.

Зазначається, що для реабілітаційного центру закуплено медичне обладнання на загальну суму 5 млн 850 тис. гривень. Дане обладнання - американського та європейського виробництва, в Україні воно здебільшого використовується у приватних клініках.

«В області більше чотирьох тис. бійців, які після війни потребують професійної уваги (медиків - ред.). Цей центр так само стосується й інших херсонців: працівників Служби безпеки, поліції, всіх правоохоронців, які мають фізичні навантаження», - заявив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

За словами головного лікаря закладу Вікторії Вагнєр, центр наразі складається із стаціонару на 70 ліжок, де надають стаціонарну медичну допомогу (хірургічну, терапевтичну, травматологічну, неврологічну, отоларингологічну, гінекологічну), поліклінічно-діагностичного відділення на 240 відвідувань на добу по 17 лікарських спеціальностях, та денного стаціонару на 48 ліжок.

Загальна вартість проекту становить 30 млн гривень. Він фінансується з Державного фонду регіонального розвитку (27 млн гривень) та з обласного бюджету (3 млн гривень).

За інформацією ОДА, наразі цей реабілітаційний центр для воїнів АТО є єдиним на півдні України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: