В Україні запрацюють 15 вертолітних баз цивільного захисту МВС

В Україні запрацюють 15 вертолітних баз цивільного захисту МВС
Ключова вертолітна база знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України
Фото: МВС

Делегація МВС відвідала завод Airbus Helicopters, де побачила процес зборки вертольотів, а тому числі і тих, які будуть поставлені в Україну

В Україні запустять 15 вертолітних баз та центр обслуговування Аirbus Helicopters.Перші вісім пілотів вже проходять курс навчання у Франції.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 4 жовтня під час робочого візиту до Франції, інформує прес-служба відомства.

«Ми вивчили досвід всіх передових країн, які мають систему авіаційної безпеки. І для себе окреслили три основні виклики – технічне переобладнання, професійна підготовка та організаційні моменти. Перше питання ми вирішили завдяки компанії Airbus Helicopters. Ми домовились про те, що купимо 55 вертольотів для наших потреб. Вже в цьому році перші чотири будуть в Україні», - сказав Аваков.

За його словами, перші вісім пілотів вже проходять курс навчання у Франції. Делегація МВС відвідала завод Airbus Helicopters, де побачила процес зборки вертольотів, а тому числі і тих, які будуть поставлені в Україну. Аваков наголосив, що в Україні буде відкритий центр обслуговування французьких вертольотів.

«Попередньо, ми плануємо, що по всій країні запрацює 15 баз, де будуть розміщуватися наші вертольотні групи. Ключова знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України», - сказав він.

Міністр підкреслив, що система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС - надзвичайно складна і потребує детального планування.

«Контакт з французькою компанією передбачає, що спочатку французькі спеціалісти будуть допомагати нам в технічному обслуговуванні, але це лише до того моменту, поки ми не підготуємо своїх техніків», - підкреслив міністр.

Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що вже активно готує персонал і очікує на перші три вертольоти від французької компанії.

«Зараз у Франції проходять підготовку наші пілоти. Два з них вже мають досвід роботи з гелікоптером Н145, зараз вони вчаться пілотувати Н225. А в кінці жовтня ми направляємо ще персонал, який буде вивчати технічні можливості цих вертольотів та займатися технічним обслуговуванням», -  сказав Чечоткін.

Крім того, представники МВС відвідали Національну базу Служби цивільної безпеки і надзвичайних ситуацій МВС Франції у місті Нім. Ця служба займається пошуковими та рятувальними операціями, а також координує пошукові заходи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: