10 фактів із життя Євгена Брагара, який пропонує собак міняти на газ

10 фактів із життя Євгена Брагара, який пропонує собак міняти на газ
Нардеп Євген Брагар. Був аспірантом. Вивчав новітню історію лівих рухів у Алжирі

Буквально за тиждень непомітний дотепер депутат «Слуги народу» перетворився на найскандальнішого члена команди Зеленського

За півроку своєї роботи у парламенті 25-річний Євген Брагар нічим особливим не відзначився. Колишній аспірант Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка – заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова. За іронією долі саме преса та соціальні мережі за 7 днів дозволили йому стати антигероєм. А точніше – до цього доклався сам Брагар своєю недолугою поведінкою, повідомляє Espreso.

Пропонуємо десять фактів із життя народного обранця Євгена Брагара.

1. 25 років. Народився у Києві. Закінчив історичний факультет Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка. Був аспірантом. Вивчав новітню історію лівих рухів у Алжирі.

2. На президентських виборах 2019 року був довіреною особою Володимира Зеленського у Вінницькій області (ОВК № 13).

3. На дочасних парламентських виборах 2019 року обраний до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу» (№ 76). За квотою своєї фракції отримав посаду заступника парламентського комітету з питань свободи слова (голова – Нестор Шуфрич).

4. Є автором і співавтором 13 законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді.

1_05

5. Керівник груп з міжпарламентських зв’язків з Алжиром та В’єтнамом. З вересня 2019 року є членом міжфракційного об’єднання «Рівні можливості». Заступник члена Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи.

6. Як вказано в автобіографії, володіє російською, англійською, французькою та польською мовами. 

7. У січні 2020 року публічно виступив на захист російських серіалів в Україні. 31 січня Євген Брагар офіційно подав заяву до поліції на волонтерку Анастасію Конфедерат, у якої виник конфлікт з водіями автобусу через російський серіал. 

2_03

«Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Реакція соцмереж не забарилася – користувачі назвали Брагара ватником «яйцелопом» (через зворотнє фото у Facebook). Перед цим Євгеній Брагар направив депутатський запит до фірми перевізника Winew, у якому закликав «припинити будь-які утиски» водія рейсу, на якому стався конфлікт, і не звільняти його.

При цьому нардеп від «Слуги народу» зізнався, що різко негативно ставиться до закону «Про функціонування української мови як державної».

8. 31 січня 2020 року в ефірі одного із телеканалів, Євген Брагар, відповідаючи на запитання пенсіонерки з смт.Аджамка, у який спосіб їй при маленькій пенсії платити за газ, він відповів: «Продайте собаку». Після цього народний депутат став героєм численних фотожаб та мемів. Пізніше Брагар вибачився за свої висловлювання, пославшись на недосвідченість у політиці. Різко негативно відреагували на заяву Євгена і його колеги по фракції.

3_03

4_03

5_02

6

9. Відповідно до декларації за 2018 рік, Брагар володіє квартирою у Києві (50,8 кв.м). До обрання у парламент мав стипендію в 53 тис. 251грн на рік. Тримає у готівці 55 тис. грн.

10. Неодружений. Дітей немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: