Екс-міністр Данилюк розповів, як Гройсман хотів зробити з ДФС своє царство

Екс-міністр Данилюк розповів, як Гройсман хотів зробити з ДФС своє царство
Продан про позицію Гройсмана щодо Продана: Україна ж не царство

Данилюк вважає, що Власов навряд буде самостійним керівником ДФС

Неоголошення Кабінетом міністрів конкурсу на заміщення вакантної посади голови Державної фіскальної служби під час керування нею Мирославом Проданом у статусі виконувача обов’язків протирічило законодавству. Обурення цьому в інтерв’ю «Главкому» висловив екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, позиція прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо Продана не співвідносилась із сучасним устроєм України.

«Нічого, що це протирічить закону? (Гройсман казав, що поки він прем’єр, Продан керуватиме ДФС – «Главком».) Що це за позиція – «мене закон не хвилює, я Продана знаю і йому довіряю». Це ж не царство, а країна, яка живе за законами», - сказав Данилюк.

Екс-міністр фінансів відзначив, що проведення нового конкурсу необхідно уважно контролювати, адже фіскальною службою має керувати сильний керівник.

«Обрання сильного керівника залежить від двох факторів. Від якості і чесності відбору та від того, чи подалися якісні кандидати. Якщо гідні кандидати не подалися – у контролі немає сенсу. Результат буде поганий. Я боровся за реформу ДФС і це коштувало мені посади. Тому, думаю, всім зрозуміло, що там ніхто не збирається нічого змінювати. Також зрозуміло, що попереду вибори і на ДФС будуть тиснути, аби заробляти гроші. Хто нормальний в такій ситуації піде на конкурс, розуміючи, що переможця визначать результати домовленостей?» - риторично запитує екс-посадовець, додавши після питання «Главкому», що не планує подаватися на конкурс з обрання нового голови ДФС. За його словами, у нього «нема часу на це, в ці ігри нехай інші грають».

Данилюк підтвердив, що відставка Продана викликала хаос на кордонах. Він пояснив, що порушився баланс інтересів.

«ДФС – це дуже велика та складна організація, в ній біля 40 тисяч працівників, тут переплетені дуже багато інтересів. Коли порушується їх баланс – це створює хаос», - зауважив він.

Екс-міністр фінансів також допустив, що будучи у статусі виконувача обов’язків новий керівник ДФС Олександр Власов не буде самостійним.

«Щоб людина могла ефективно керувати, вона не може бути слабкою. Продана свого часу призначили в.о. заступника, а потім в.о. керівника ДФС. Двічі «в.о.» – це нонсенс. Так і з Власовим – з Одеської митниці його відсторонили, а тут зробили «в.о.». Якщо людина так підвішена, вона, скоріше за все, буде робити, що скажуть», - відзначив колишній голова Мінфіну.

Нагадаємо, 5 вересня виконувач обов’язків Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби після відставки Мирослава Продана став Олександр Власов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: