Філатов: Влада робить із мерів ворогів

Філатов: Влада робить із мерів ворогів

«Ті, хто зараз прийшов до влади, не розуміють суті децентралізації», - міський голова Дніпра

Нерозуміння чинною владою суті децентралізації призвело до того, що на Банковій мерів сприймають як конкурентів. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Ті, хто зараз прийшов до влади, не розуміють суті децентралізації та ще й сприймають регіональних лідерів, мерів як можливих конкурентів. Але ми їм намагаємось пояснити, що не є для влади ворогами. Хоча до «зелених» починає доходити, що це не «хотєлкі» Філатова, Кличко і компанії, а історична необхідність», - сказав він.

Мер зауважив, що раніше децентралізація була фінансовою, але вона не була закріплена юридично. Тож перед кожним прийняттям держбюджету доводилось їздити сваритись до Києва, бо українська влада постійно намагалась «пограбувати»: однією рукою давала, іншою – відбирала кошти у місцевих бюджетів.

Філатов обурений, що й зараз замість того, аби працювати з представниками місцевого самоврядування, з них зробили «недоброзичливців». Більше того, на «зеленій хайповій хвилі» всіх мерів почали лякати то достроковими місцевими виборами, то скандальними змінами до Конституції, зокрема й щодо адміністративно-територіального устрою.

Нагадаємо, що мери міст вимагали до голосування в Раді законопроекту 3275 врахувати пропозиції Асоціації міст України. Очільники міст звернулися до президента, уряду та народних депутатів з приводу того, що запроваджені зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: