Мери міст вимагають від влади не позбавляти громади ресурсів

Мери міст вимагають від влади не позбавляти громади ресурсів
Мери міст звернулися до влади

Мери міст вимагають до голосування в Раді законопроекту 3275 врахувати пропозиції Асоціації міст України

Очільники міст України звернулися до президента, уряду та народних депутатів з приводу того, що запроваджені зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів.

 Відкрите звернення оприлюднив міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Органи місцевого самоврядування забезпечують сьогодні виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, на що виділяють сотні мільйонів гривень.Разом з цим, замість підтримки громад, як це відбувається у всьому світі, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів. Так, згідно із законопроектом № 3275 від 29.03.2020 (Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019 ) всупереч позиції президента та прем’єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати вилучають з доходів місцевих бюджетів плату за землю та майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечують окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків в бюджети всіх рівнів», – йдеться у зверненні.

Також у документі зазначають, що в   разі прийняття цього та подібних законопроектів, у громад не буде коштів на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ!

«Вимагаємо до голосування в парламенті законопроекту 3275 провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та врахувати пропозиції Асоціації міст України, надані президенту, уряду, народним депутатам України 23 березня 2020 року», – повідомляють у зверненні.

Нагадаємо, 29 березня у Верховній раді зареєстрували законопроект 3275  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: