Зеленський затвердив склад української делегації для переговорів у Мінську

Зеленський затвердив склад української делегації для переговорів у Мінську
Зеленський повернув Кучму до Контактної групи влітку 2019 року 

Як і раніше, очолює українську делегацію в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як зазначається, очолює українську делегацію в ТКГ колишній президент України Леонід Кучма.

До складу делегації також увійшли:

  • віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації),
  • голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат України Олександр Мережко (заступник глави делегації),
  • заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко (представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань),
  • голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Андрій Костін (представник України в робочій підгрупі з політичних питань),
  • заступник міністра оборони України Олександр Поліщук (представник України в робочій підгрупі з безпекових питань),
  • голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат України Галина Третьякова (представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань).
Згідно з документом, Кучма та його перший заступник можуть визначати заступників представників України у робочих підгрупах та залучати до роботи делегації народних депутатів, представників державних органів влади, радників, експертів і технічних працівників.
Повідомляється, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який за дорученням Зеленського модерує діяльність української делегації в ТКГ, зазначив, що цей указ додатково регламентує склад української делегації, а також визначає сегмент відповідальності кожного її члена.

До слова, напередодні Єрмак заявив, що Україна ніколи не буде вести ніяких перемовин з так званими ДНР і ЛРН. 

Як відомо, раніше обговорювалась ідея створення так званої «Консультативної ради», яке викликало критику, й зрештою зійшло з активного порядку денного.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: