Кравчук прокоментував можливість повернення ядерного статусу Україні

Кравчук прокоментував можливість повернення ядерного статусу Україні
Кравчук: Позиції про відновлення ядерного статусу не існує
Фото з відкритих джерел

Для України дуже важлива єдність Європи, заявив Кравчук

Голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук прокоментував в етері «Україна 24» можливість повернення Києву ядерного статусу.

За словами Кравчука, зараз це питання не стоїть на порядку денному зовнішньополітичного курсу України.

«Є чіткі визначення зовнішньополітичного курсу. У ньому немає позиції про відновлення ядерного статусу. Є інші позиції, які сьогодні для України дуже важливі. Це єдність Європи... А позиції про відновлення ядерного статусу не існує», – зазначив Кравчук.

Напередодні посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Україна підніме питання повернення ядерного статусу, якщо не вступить до НАТО. «В України немає іншого вибору: або ми є частиною союзу такого як НАТО і робимо свій внесок, щоб ця Європа стала сильнішою, або тоді у нас залишається єдина опція – озброюватись самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як інакше ми можемо гарантувати нашу оборону?», – сказав дипломат.

Нагадаємо, всі країни-члени НАТО засудили агресію Росії проти України.

Українська розвідка розглядає три варіанти дій РФ проти України:

  • Це може бути демонстрація сили біля держкордону України та в окупованому Криму шляхом проведення заходів військового характеру.
  • Може мати місце військова операція збройних сил РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України.
  • Провокація підрозділів об'єднаних сил України до реалізації військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України в порушенні наявних домовленостей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: