Луценко пообіцяв звільнити того, хто «злив» версію про замовника вбивства Гандзюк

Луценко пообіцяв звільнити того, хто «злив» версію про замовника вбивства Гандзюк

Генпрокурор заявив, що оприлюднення інформації про розслідування заважає розкриттю злочину

Одна з версій про замовників нападу на активістку Катерину Гандзюк нещодавно була розсекречена, і той, хто це зробив, має бути звільнений.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу «Прямий».

«Є 12 версій… Кілька днів тому, на жаль, вилилася інформація про одну з версій про замовника. Тепер уже вся країна дзвонить причетним особам. Скажіть мені, це сприяє слідству чи ні? Чи сприяє це слідству щодо інших версій? Чи підпали будинків одного з фігурантів версії, підкреслюю, навіть не підозрюваного - чи сприяє це розкриттю злочину?», - сказав Луценко.

Генпрокурор пояснив, що розкриття інформації про перебіг розслідування та версії нападу шкодить розкриттю злочину, оскільки вона є таємницею слідства.

«Якщо я дізнаюсь, хто злив одну з версій, з роботи точно вилетить», - підкреслив він

Також Луценко нагадав, що частина слідства у справі Гандзюк вже фактично завершена і до кінця року буде направлена до суду.

«Є результати, 4 виконавці та один організатор затримані. Слідство у цій частині фактично завершене. Я впевнений, до кінця року ця частина піде до суду. Наразі СБУ займається встановленням замовника», - додав генпрокурор.

Як напередодні заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, слідство висунуло 12 версій щодо замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, але основними є три.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: