На Банковій заявили, що Польща склала значний «чорний список» українців

На Банковій заявили, що Польща склала значний «чорний список» українців

Стали відомі перші результати українсько-польських переговорів щодо «чорного списку Ващиковського»

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що за підсумками зустрічі з державним секретарем - керівником канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерськім сторони домовилися про оптимізацію списку українців, яким заборонений в'їзд до Польщі.

«Ми домовилися працювати спільно, щоб його оптимізувати. Мова йде про значне скорочення, тому що не повинні, на наш погляд, страждати від цього, наприклад, історики, представники громадянського суспільства», - сказав він в ефірі телеканалу ICTV у неділю ввечері.

Журналісти також, з посиланням на слова Єлісєєва уточнили, що список значний, і «включає не тільки радикалів, але істориків, державних чиновників і громадських діячів».

У суботу стало відомо, що на міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не пропустили до Польщі українця з «чорного списку Ващиковського» Святослава Шеремету.

Польща офіційно підтвердила перший бан українця-фігуранта «списку Ващиковського».

У Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч з послом Польщі Яном Пєкло, якого викликали до МЗС через інцидент з недопуском до Польщі українця Святослава Шеремети.

Раніше польське видання Gazeta Prawna повідомило про можливість заборони на територію Польщі Святослава Шеремети.

Нагадаємо, видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В’ятровичу заборонено в’їзд до Польщі. 

Також, за даними цього польського видання, Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що його країна працює над процедурами, які не дозволять в'їзд до Польщі «людям, які займають крайню антипольську позицію».

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд В'ятровичу.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон ґрата, тільки підкреслив, що «цей список надто короткий».

На погіршення відносин Польщі та України звернув увагу президент Європейської ради, екс-прем’єр Польщі Дональд Туск.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: