Омбудсмен Денісова: Брюссель має посилити тиск на Росію щодо політв'язнів

Омбудсмен Денісова: Брюссель має посилити тиск на Росію щодо політв'язнів
Людмила Денісова на зустрічі в Брюсселі з послом України у Бельгії Миколою Точицьким

Денісова обговорила з українським послом варіанти допомоги політв'язням, які можуть надати країни ЄС

Уповноважена з прав людини у Верховній Раді України Людмила Денісова закликала Бельгійське Королівство посилити тиск на Росію щодо вирішення питання з українськими бранцями Кремля.

Про це омбудсмен повідомила у своєму Facebook за результатами зустрічі в Брюсселі з послом України у Бельгії Миколою Точицьким.

«Окремо зупинилися на ситуації з утримання українських політв'язнів в РФ та на окупованих територіях. Розповіла про жахливі умови, в яких утримуються наші хлопці. Про боротьбу українців в колоніях агресора, про їхні протестні голодування за свої права та свободу думки», - повідомила Денісова.

За її словами, також з послом обговорили варіанти допомоги політв'язням, які можуть надати країни Євросоюзу у вирішенні цього питання.

«Наголосила на посиленні тиску Королівства Бельгія на Євроінституції та безпосередньо на Кремль. Проти окупанта потрібно виступати єдиним, сильним фронтом. Тільки так ми зможемо його подолати і повернути хлопців додому», - зазначила український омбудсмен.

До слова, прес-служба Управління федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу опублікувала фото засудженого українського режисера Олега Сенцова під час обстеження 28 вересня.

Станом на 2 жовтня Олег Сенцов голодує в колонії на півночі Росії вже 142 день.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: