Поліція заявила про викриття угруповання, яке публікувало брехню про політиків

Поліція заявила про викриття угруповання, яке публікувало брехню про політиків
Наразі правоохоронці проводять сім обшуків в офісі та оселях фігурантів справи у Чернігівській, Київській областях та у столиці
фото: npu.gov.ua

За даними слідства, зловмисники публікували неправдиві новини про політиків та посадовців, а за їхнє видалення вимагали гроші

Національна поліція заявляє про викриття злочинного угруповання, яке спеціалізувалося у вимаганні грошей за нерозповсюдження провокаційної інформації. Про це інформує департамент кіберполіції.

За даними слідства, учасники угрупування публікували в інтернеті неправдиві новини, які шкодили діловій репутації політиків та посадовців, а за їхнє видалення вимагали гроші. Вказано, що в оселях фігурантів наразі тривають обшуки.

П’ятеро осіб на 13 підконтрольних вебсайтах розміщували провокаційні та неправдиві відомості про посадовців, політиків, бізнесменів та їхніх родичів. При цьому новини в основному були про корупційну діяльність «героїв». До правоохоронців надійшло кілька звернень від потерпілих.

Також встановлено, що правопорушники незаконно збирали, зберігали та публікували у ЗМІ конфіденційну інформацію про осіб без їхньої згоди.

Поширення такої інформації здійснювалося, поки особа не звернеться із проханням про видалення новин із сайту. Для зворотного зв’язку зловмисники залишали електронну пошту. У відповіді фігуранти вимагали гроші у криптовалюті та надавали інструкції для їхнього перерахунку на електронні гаманці.

Вказано, що наразі встановлено четверо потерпілих, які перерахували зловмисникам від 150 до 200 тисяч гривень.

32_02.

Наразі правоохоронці проводять сім обшуків в офісі та оселях фігурантів у Чернігівській, Київській областях та у столиці. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтями вимагання та порушення недоторканності приватного життя.

Учасникам угруповання може загрожувати до 12 років позбавлення волі конфіскацією майна.

До слова, у Києві працівник СБУ вимагав у підприємця 40 тисяч євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: