Порошенко: Анафема від Москви - це особлива відзнака заслуг перед українським народом

Порошенко: Анафема від Москви - це особлива відзнака заслуг перед українським народом
Порошенко нагадав, що анафема Мазепи теж визнана неканонічною

Анафема Мазепи теж визнана неканонічною, зауважив Порошенко

Президент Петро Порошенко привітав ієрархів Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви з рішенням Вселенського патріархату щодо невизнання анафеми, яка була покладена Москвою на главу УПЦ КП Філарета та главу УАПЦ Макарія. Відповідна заява прозвучала під час подячної молитви, яка 14 жовтня проходить на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент «Главкому».

Глава держави нагадав, що анафема Мазепи теж визнана неканонічною.

«Анафема від Москви - це особлива відзнака заслуг перед українським народом», - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Київський патріархат «з подякою Всемогутньому Богові та з вдячністю Вселенському патріарху Варфоломію і Константинопольській матері-церкві» сприйняв рішення священного Синоду, про які було оголошено 11 жовтня 2018 року у Вселенській Патріархії.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Раніше «Главком» повідомляв, що Вселенський патріархат не визнавав канонічною анафему, яка була накладена на українського гетьмана Івана Мазепу Російською православною церквою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: