Посол України в Австрії прокоментував результати зустрічі Порошенка та Курца

Посол України в Австрії прокоментував результати зустрічі Порошенка та Курца
Себастьян Курц та Петро Порошенко

За словами посла, «після дещо сумного серпня вересень розпочався добре»

Під час візиту федерального канцлера Австрії Себастьяна Курца до України та його зустрічі з президентом Петром Порошенком відбулася відверта розмова, під час якої «головні питання були задані, відверті відповіді були отримані».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

«Ну що, після дещо сумного серпня вересень розпочався добре. Президент і канцлер мали можливість відверто поговорити, в тому числі тет-а-тет. Головні питання були задані, відверті відповіді були отримані. Федеральний канцлер засудив російську агресію і сказав чіткі слова по санкціях. В тому числі як головуючий в ЄС», - йдеться у повідомленні.

Щерба також зазначив, що особливо тішиться як посол з того, що за результатами зустрічі було проголошено рік культури України в Австрії та Австрії в Україні.

Він також нагадав, що під час зустрічей у Києві українська сторона подякувала австрійським землям та гуманітарним організаціям за запрошення українських дітей війни і допомогу на Донбасі. Федеральний канцлер оголосив про видалення додаткової гуманітарної допомоги. Президент України окремо подякував Pascale Vayer та австрійській організації KleineHerzen за проекти в Україні, додав Щерба.

Як відомо, також Австрія виділить ще €1 млн жителям Донбасу, а після зустрічі з дипломатами в Авдіївці президент направив пропозиції про можливе шефство Австрії над одним з населених пунктів.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Себастьян Курц закликав Москву повернутись до столу переговорів щодо Донбасу. Він також запевнив, що ЄС продовжить реагувати на російську агресію.

Нагадаємо, 4 вересня федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц прибув з візитом в Україну і зустрівся з президентом Петром Порошенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: