Пропозиції щодо страхування медичних працівників внесені на розгляд бюджетного комітету, – Гончаренко

Пропозиції щодо страхування медичних працівників внесені на розгляд бюджетного комітету, – Гончаренко

Пропозиції передбачають, що страхові виплати мають здійснюватися усім медичним працівникам, які вже інфікувалися коронавірусом до набрання чинності цих норм закону

Пропозиції лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка щодо запровадження страхування медичних працівників на випадок захворювання на коронавірус офіційно внесені на розгляд бюджетного комітету Верховної Ради України. Про це повідомив член комітету з питань бюджету, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко. 

Пропозиції п’ятого Президента України передбачають внесення відповідних змін до Державного бюджету. Зокрема, у межах бюджетної програми «Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення» або за рахунок резервного фонду уряд має забезпечити фінансування страхових виплат у таких випадках та в таких розмірах:

  • у разі інфікування працівника – у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (210 200 грн). 
  • у разі смерті працівника – у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (1 576 500 грн). 

Пропозиції Порошенка також передбачають, що страхові виплати мають здійснюватися усім медичним працівникам, які вже інфікувалися коронавірусом до набрання чинності цих норм закону. 

За офіційною інформацією МОЗ, станом на 11 квітня на коронавірус захворіли 390 українських медпрацівників.

Читайте також:

Нагадаємо, в Україні станом на ранок суботи, 11 квітня, зареєстровано 2511 випадків зараження коронавірусом, 73 людини померли.

За даними ЦГЗ (Центр громадського здоров’я), станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів), перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: