Рада внесла правки в закон про реінтеграцію Донбасу

Рада внесла правки в закон про реінтеграцію Донбасу

Парубій має намір публічно підписати закон про реінтеграцію Донбасу

Верховна Рада України внесла правки в закон про реінтеграцію Донбасу №7163, якими усунула неузгодженості у питанні щодо продовження дії військово-цивільних адміністрацій в Донецькій та Луганській областях.

Відповідне рішення парламент ухвалив 228 голосами.

Після внесення правок у закон голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що має намір публічно підписати його на сьогоднішньому засіданні парламенту, якщо його встигнуть підготувати.

 «Якщо ми встигнемо, щоб я міг публічно його сьогодні підписати, зараз, під час засідання Верховної Ради України», - зазначив спікер.

Водночас він доручив Апарату ВР «підготувати максимально швидко законопроект».

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу.

Відповідно до документа, Росія визнається державою-агресором, на яку покладається відповідальність за окупацію українських територій. При цьому, під час окупації вона використовувала свої регулярні з’єднання і підрозділи збройних сил.

МЗС РФ заявило, що ухвалення Верховною Радою України закону про реінтеграцію Донбасу можна назвати підготовкою до нової війни.

19 січня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про скасування рішення ВР від 18 січня 2018 року про ухвалення в цілому проекту закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Авторами законопроекту є народні депутати від Опозиційного блоку Юрій Бойко, Олександр Вілкул і Михайло Папієв. Таким чином голова ВР Андрій Парубій не зміг підписати вказаний закон, поки народні депутати не розглянуть цю постанову.

6 лютого парламент відхилив цей проект.

Читайте також матеріали: 

Кінець АТО? Рада придумала, як повернути Донбас

Реінтеграція чи узурпація. Що збираються ухвалити депутати?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: