Саакашвілі закликав українців виходити на всеукраїнський масовий протест 18 березня

Саакашвілі закликав українців виходити на всеукраїнський масовий протест 18 березня
Михайло Саакашвілі на акції протесту в Києві
Фото: Главком

Саакашвілі вважає, що всі опозиційні сили мають єднатись для того, щоб «посунути олігархат»

Колишній голова Одеської облдержадміністрації, лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі закликав українців виходити на всеукраїнський мирний марш 18 березня у відповідь на «свавілля влади».

Про це інформує прес-служба партії.

Саакашвілі зазначив, що застосування сили і зачистка наметового містечка «свідчить про слабкість чинної влади, яка несе загрозу людям, замість того, щоб їх захищати».

Політик додав, що зараз у всіх регіонах активісти виходять на мирні акції за відставку Порошенка до місцевих рад. А 18 березня відбудеться масштабний мирний марш по всій Україні.

«Ми повинні сказати, що цей безлад має закінчитись. Ми маємо показати, що нас багато, що ми мирні, але у нас рішучі наміри – посунути олігархат при владі. Для цього всі опозиційні сили мають єднатись», - зазначив він.

Саакашвілі також переконує, що у нього боротьба зі всіма олігархами, «які хочуть душити народ».

«І в Грузії і в України спільний ворог – Путін. Але ми не можемо перемогти Путіна, не поборовши внутрішніх ворогів-олігархат, бо олігархат завжди «зливатиме» нас путінській Росії», - наголосив лідер «Руху нових сил».

Нагадаємо, у суботу вранці, 3 березня, правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебували понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.

У середині дня суботи зачистка наметового містечка була завершена.

Усіх 112 затриманих під час знесення наметового містечка під Радою учасників руху «Визволення» до 22 години відпустили.

Журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою розпилили в обличчя газовий балончик, діагностували хімічний опік.

В Інституті масової інформації назвали неприпустимою ситуацію під Верховною Радою 3 березня, і вимагають негайного розслідування фактів перешкоджання діяльності журналістів.

Згодом стало відомо, що поліцейського, який застосував газ проти журналіста під Радою, відсторонили від масових заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: