Поліцейського, який застосував газ проти журналіста під Радою, відсторонили від масових заходів

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста під Радою, відсторонили від масових заходів

Силовики біля наметового містечка під Верховною Радою, 3 березня

Фото: Радіо Свобода

Поліцейського відсторонили до завершення службового розслідування

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста «Радіо Свободи» у сутичках під Радою, тимчасово відсторонили від роботи на масових акціях.

Про заявив начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, інформує «Громадське радіо».

«До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними. Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправдуванням поліцейського», - заявив Зозуля.

Він, зокрема, спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції «Беркут». За словами Зозулі - це патрульний поліцейський.

За його словами, вони мали особисту розмову. У поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент. Після цього буде вирішено, чи застосують покарання щодо поліцейського.

Раніше в Інституті масової інформації назвали неприпустимою ситуацію під Верховною Радою 3 березня, і вимагають негайного розслідування фактів перешкоджання діяльності журналістів.

Журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою розпилили в обличчя газовий балончик, діагностували хімічний опік.

Нагадаємо, у суботу вранці, 3 березня, правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебували понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.

У середині дня суботи зачистка наметового містечка була завершена.

Усіх 112 затриманих під час знесення наметового містечка під Радою учасників руху «Визволення» до 22 години відпустили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: