Трьох суддів Конституційного суду відправлено у відставку

Трьох суддів Конституційного суду відправлено у відставку
Уже тривалий час в Конституційному суді триває затягування з обранням голови
фото з відкритих джерел

Звільнення може змінити баланс сил у суді на користь Банкової

Сьогодні, 7 грудня, відбулося спеціальне пленарне засідання Конституційного суду. Трьох суддів Ігоря Сліденка, Сергія Саса та Ірину Завгородню відправили у відставку. Про це інформує джерело «Главкома» у Конституційному суді.

Таким чином, Велика палата Конституційного суду задовольнила заяви, які подали вказані судді.

Усі троє суддів були призначені Верховною Радою: Сергій Сас  та Ігор Сліденко – у березні 2014 року відразу після Революції Гідності, Ірина Завгородня – у вересні 2018 року. Вони активно виступали за проведення виборів голови Конституційного суду.

Усі вище вказані судді подали заяви про відставку 25 листопада після того, як вчергове було зірвано спеціальне пленарне засідання з обрання голови Конституційного суду.  

Офіс президента наразі не зацікавлений у проведенні виборів голови Конституційного суду, адже Банкова ще не визначилася із кандидатурою на цю посаду.

Звільнення трьох суддів дозволить Офісу президента змінити баланс сил у Конституційному суді, адже зараз, за наявності вакантних місць, Банкова може завести через парламент до Конституційного суду своїх представників. 

Читайте також: Судді біжать з корабля. Що відбувається у Конституційному суді?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: