У Євросоюзі відреагували на обмін утримуваними особами на Донбасі

У Євросоюзі відреагували на обмін утримуваними особами на Донбасі
Вчора Україна повернула з полону 20 своїх громадян

ЄС очікує, що всі сторони продовжать роботу з виконання Мінських угод

Європейський Союз привітав обмін утримуваними особами на Донбасі і закликав до повного виконання Мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичної служби ЄС.

«Це - втішний наступний крок на шляху до здійснення одного із заходів, узгоджених на саміті в Паризькому нормандському форматі 9 грудня 2019 року. Європейський Союз очікує, що всі сторони продовжать роботу з виконання Мінських угод, в тому числі, спираючись на рекомендації, узгоджені в «нормандському форматі», - йдеться в заяві.

При цьому в ЄС знову запевнили в підтримці роботи «нормандського формату», Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і Тристоронньої контактної групи.

Відзначається, що повне виконання «Мінська» є єдиним способом досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Росія і підтримувані нею збройні формування також повинні забезпечити свободу пересування через лінію зіткнення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і гуманітарних організацій, а також доступ для Міжнародного комітету Червоного Хреста до всіх, хто залишився під вартою», - йдеться в повідомленні.

Також в ЄС констатували, що Європейський Союз «залишається незмінним у своїй твердій підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».

Раніше звільнені з полону українці розповіли про тортури.

Як відомо, 16 квітня Україна повернула з полону 20 своїх громадян.

Зокрема, обмін ув'язненими з окупованим Луганськом відбувся за формулою «11 на 4».

Згодом було опубліковано відео обміну утримуваними особами між бойовиками самопроголошеної «ДНР» і Україною.

Також нагадаємо, що родичі українських полонених, яких утримують російські бойовики на Донбасі,  записали звернення до президента України Володимира Зеленського та зажадали зустрічі для обговорення принципів формування обмінних списків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: