Обмін ув'язненими з окупованим Луганськом відбувся за формулою «11 на 4»

Обмін ув'язненими з окупованим Луганськом відбувся за формулою «11 на 4»
Із окупованої Луганщини в Україну повернулося 11 заручників

Три особи відмовилися повертатися на окуповані території

Обмін утримуваними особами між бойовиками «ЛНР» та Києвом пройшов за формулою «11 на 4», так як три особи відмовилися повертатися на окуповані території. Про це пишуть російські ЗМІ.

Як заявила представниця ОРЛО в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ольга Кобцева, українська сторона передала чотирьох чоловік, а «ЛНР» звільнила 11.

«Ми передали 11 осіб. У результаті опитування осіб, які повинні були бути передані «ЛНР», три людини виявили добровільне бажання залишитися на території України», - підкреслила вона.

Журналісти зазначають, що повні поіменні списки обміняних (зокрема тих, кого отримує Україна) будуть оприлюднені ПІСЛЯ повного завершення обміну.


Нагадаємо, 16 квітня вранці  на Донбасі розпочався черговий етап обміну утримуваними особами – Україна повертає 19 своїх громадян з тимчасово окупованих територій, звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію через ситуацію з поширенням коронавірусу.

Згодом було опубліковано відео обміну утримуваними особами між бойовиками самопроголошеної «ДНР» і Україною.

Також нагадаємо, що родичі українських полонених, яких утримують російські бойовики на Донбасі,  записали звернення до президента України Володимира Зеленського та зажадали зустрічі для обговорення принципів формування обмінних списків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: