У світі організовуються два табори у способі протидії пандемії, – Безсмертний

У світі організовуються два табори у способі протидії пандемії, – Безсмертний
Ми виглядаємо, як посттоталітарна держава з владою, яка хоче тоталітаризму, і тому застосовує, частково правильні, а частково безглузді способи протистояння пандемії – дипломат

«Зараз йде вироблення не тільки вакцини, а й тактики поведінки влади, людей» – дипломат

Дипломат Роман Безсмертний вважає, що Україна під час пандемії виглядає, як посттоталітарна держава з владою, яка хоче тоталітаризму.

Про це він розповів в ефірі програми «Тиждень з Марією Гурською», передає Еспресо.TV.

«З моєї точки зору, ми об’єктивно не знаємо і насправді не розуміємо ситуацію. Якщо порівняти інші країни – європейські, азійські, то зараз йде вироблення не тільки вакцини, а й тактики поведінки влади, людей, органів місцевого самоврядування до таких випадків. А зазвичай війни завершувалися пандеміями, тому навряд чи можна назвати те, що зараз відбувається війною. Це предтеча серйозного протистояння в світі. Вже очевидно, що в світі організовується два табори по способу протидії пандемії і будь-якому лиху. Дуже багато країн вторять Китаю. Це вибудовується така собі диктаторська система, суть якої полягає у тому, що ми не знали, не знаємо і навряд чи будемо знати остаточні і точні дані: коли розпочалася пандемія в Китаї, як вона розвивалася, які жертви», – сказав дипломат.

За його словами, це такий блок країн, який виробляє вертикальну диктаторську тоталітарну модель протистояння. 

«Інші, які розуміють, що боротися з таким лихом лише системою державної вертикалі неможливо, то вони залучають, починаючи із громадськості, закінчуючи місцеве самоврядування, інститути демократичного суспільства»,- зазначив Безсмертний.

Він додав, що такі держави успішно протистоять пандемії.

«Зверніть увагу, які показники дає Великобританія. Як вона протистоїть і разом з нею скандинавські держави. Ми зараз виглядаємо, як посттоталітарна держава з владою, яка хоче тоталітаризму, і тому застосовує, з моєї точки зору, частково правильні, а частково безглузді способи протистояння пандемії», – зауважив дипломат.

Через спалах коронавірусу надзвичайну ситуацію оголосили у трьох областях – Чернівецькій, Житомирській, Київській та у місті Києві.

Натомість міський голова Чернівців 20 березня звернувся до керівництва країни з проханням ввести надзвичайний стан на Буковині.

Нагадаємо, станом на 23:00 20 березня в Україні було підтверджено 41 випадок зараження Covid-19. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області, один – у Київській, один новий випадок в Івано-Франківській області, один – у Харківській, один – у Львівській.

Ще один випадок захворювання на коронавірус у п’ятницю пізно ввечері вперше зафіксували на Тернопільщині.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: