Зеленський поговорив з Ердоганом: деталі

Зеленський поговорив з Ердоганом: деталі
Президенти підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine
Офіс президента

Глави держав детально обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації формули миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Лідери наголосили на необхідності продовження експортної зернової угоди та відзначили можливість її розширення на інші порти України. Глави держав також підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

«Зеленський подякував колезі за організацію зустрічі омбудсменів України, Туреччини та Росії в Анкарі. Глава української держави висловив сподівання на сприяння Турецької Республіки в поверненні до України політичних в'язнів Кремля, цивільних заручників та військовополонених, а також дітей, які були депортовані з тимчасово окупованих територій нашої країни», – повідомляє Офіс президента.

Крім того, президенти детально обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації формули миру.

Ердоган висловив глибокі співчуття у зв’язку з авіакатастрофою у Броварах на Київщині, унаслідок якої загинули люди, зокрема найвище керівництво Міністерства внутрішніх справ України. Він відзначив допомогу українського МВС під час лісових пожеж у Туреччині у 2021 році та наголосив на значному особистому внеску міністра Дениса Монастирського в оборону України від російської агресії.

Раніше повідомлялося, що Ердоган хоче відкрити коридор для поранених з України.

Читайте також: Ердоган дуже хоче стати посередником між Зеленським та Путіним. Чому?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: