Звільнений член Нацради подав до суду на Зеленського (документ)

Звільнений член Нацради подав до суду на Зеленського (документ)

Це вже другий позов на указ Володимира Зеленського

Володимир Горковенко подав до Верховного суду позов про визнання протиправним та скасування указів президента Зеленського. Про це він написав сьогодні в Facebook.

Мова йде про указ, яким Горковенко звільнений з посади член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«Як і обіцяв, сьогодні подав до суду на президента України. Вимагаю визнати дії Володимира Зеленського протиправними. Позовна заява розписана на 9-ти сторінках», - підписав він.

Горковенко відмітив, що укази скасовувати не можна, «навіть коли комусь дуже хочеться чи колеться».

«По-друге, це сьогодні пан президент видав "Указ про скасування Указу", а завтра дасть вказівку розстріляти прямо на Хрещатику тих, хто йому не подобається. Таке в нашій історії ми вже проходили. Тому, читайТЕ!» - завершив Горковенко.

Позов був поданий 27 травня. Третьою стороною в позові заявлений Юрій Артеменко, місце якого в Нацраді зайняв Горковенко.

Нагадаємо, 24 травня президент повернув Артеменко на посаду в Нацраду з питань телебачення. Для цього він скасував указ свого попередника Петра Порошенка про звільнення екс-голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка. Після цього були видані ще два укази: про скасування призначення Володимира Горковенка членом Нацради, а також про звільнення Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. 

24 травня «Народний фронт» заявив, що нардепи оскаржили в Конституційному суді указ президента про достроковий розпуск парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: