Мандзій анонсувала «мовні» зміни для середньої та старшої школи

Мандзій анонсувала «мовні» зміни для середньої та старшої школи
Виконувач обов’язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

«В Україні у 190 школах навчання відбувалося російською мовою» – Мандзій

З наступного навчального року для учнів 5-го і вищих класів 80% програми має бути тільки українською мовою.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила виконувач обов’язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

«В Україні у 190 школах навчання відбувалося російською мовою. З наступного навчального року для учнів 5-го і вищих класів 80% програми має відбуватися тільки українською мовою. Для організації цього були проведені багато заходів щодо вивчення вчителями української мови. Ці навчання для вчителів відбувалися в різних куточках України. До цих навчань залучалися всі вчителі. Власне, ми можемо реалізувати норму закону про освіту, а також норму закону про повну загальну середню освіту», – сказала Мандзій.

Восени 2017 року набрав чинності закон про освіту. Норма закону щодо державної мови освіти викликала критику в деяких колах в Україні та за кордоном. У липні 2019 року Конституційний суд України визнав конституційною мовну статтю закону «Про освіту».

У квітні 2019 року, Верховна Рада України ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Закон набрав чинності, за винятком окремих положень, 16 липня.

Нагадаємо, українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Як повідомлялося, виконувачка обов’язків міністра освіти та науки Любомира Мандзій заявила, що вищі навчальні заклади завершать нинішній навчальний рік дистанційно. Період проведення сесій зміщуватися не буде.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: