У Міносвіти попередили: навчання триватиме до кінця травня

У Міносвіти попередили: навчання триватиме до кінця травня
Міністерство освіти роз’яснило організацію оцінювання в умовах дистанційного навчання

Навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11-го закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року

Українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Про це під час проведення онлайн конференції повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За її словами, навчальний рік не завершиться лише для випускників 11 класів, які мають скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання.

«Навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11-го закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка ухвалюється педагогічною радою школи. Тому, шановні освітяни, ми працюємо з використанням дистанційних технологій з учнями до закінчення травня», - сказала Мандзій.

Вона нагадала, що враховуючи принцип академічної автономії, педагогічні ради шкіл мають самостійно визначити принципи освітнього процесу і дати завершення навчального року.

Також вона наголосила, що виходячи з тенденцій, для організації освітнього процесу в школах епідеміологічна ситуація має бути принципово іншою.

Раніше Міносвіти вже скасувало державну підсумкову атестацію для 4 та 9 класів.

Крім того, у Міністерстві склали два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії у залежності від тривання карантину.

Якщо учні не зможуть повернутися за шкільні парти у червні, то МОН у липні, у серпні зможе провести і пробне, і основну сесію ЗНО.

Якщо ЗНО розпочнуть в середині серпня, то результати будуть в середині вересня.

До відома, Міністерство освіти пояснило учителям, як виставляти учням оцінки.

Також у МОН повідомляли, що до кінця карантину підсумкове оцінювання (тематичне, семестрове та річне) може здійснюватися віддалено, із використанням цифрових технологій для всіх учнів, включно з тими, що здобувають освіту за однією з індивідуальних форм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: