Антикорупційний прокурор розказав, коли буде вирок у справі Труханова

Антикорупційний прокурор розказав, коли буде вирок у справі Труханова
Під час розгляду справи Геннадія Труханова в Одесі на прокурорів САП тиснуть, запевняє Холодницький

Холодницький стверджує, що він зацікавлений у швидкому розгляді справи Труханова

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прогнозує, що до Великодня цілком можливо отримати вирок у справі Труханова. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» .

«Ще у кінці минулого року суд визначив наступний порядок розгляду: тиждень слухають – тиждень перерва. Якщо справа у суді – значить прокурор упевнений у доказовій базі. У цій справі сторона обвинувачення подає 66 томів доказів, суд і сторона захисту досить швидко з ними ознайомлюються. Далі – допити свідків, сторона обвинувачення заявила про 43 свідків. Після цього відбудеться стадія їхнього допиту з боку захисту, потім – дебати і вирок», - пояснив керівник САП.

«Побачимо, яким він буде. Прокурори у доказовій базі впевнені та йтимуть до логічного завершення в суді, зокрема, й антикорупційному», - говорить Холодницький.

Антикорупційний прокурор каже, що хоч його і звинувачували у тому, ніби він хотів «злити» цю справу, проте у записі з прослуховування, що було зроблене у його кабінеті, можна почути, як він зі своїм підлеглим обговорював усі можливі шляхи розвитку справи.

«А далі – пішла гра слів. Можна дати нарізані шматки, вирвані з контексту фрази. Але перед тим, як допитувати свідків, іти в суд, потрібно розуміти, якою може бути тактика захисту, спираючись на доказову базу, і такі обговорення кожної справи прокурорами є частиною роботи», - стверджує Холодницький.

Довідка

За версією НАБУ, яка спирається на записи, зроблені у кабінеті Холодницького, прокурор і його заступник Володимир Кривенко обговорювали справу міського голови Одеси Геннадія Труханова. Під час розмови Холодницький нібито наказав Кривенку не проводити активні слідчі дії щодо певних фігурантів справи. Насамкінець Холодницький нібито наказав заступнику не притягати Труханова до кримінальної відповідальності й спотворити зміст документів у цій справі.

Детективи НАБУ від листопада 2016 року розслідують справу, де фігурує Труханов, а також пов'язані з ним чиновники Одеської міськради й бізнесмени. За версією Бюро, вони причетні до схеми, яка завдала значних збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн грн будівлю заводу «Краян» у приватної компанії, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс за 11,5 млн грн.

Корівник САП запевняє, що на його підлеглих тиснуть під час розгляду справи в Одесі.

«Про моменти тиску вони мені доповідали в телефонному режимі, а саме про надмірну кількість невідомих осіб у приміщенні суду й поза ним. Прокурори САП це не спецназівці зі зброєю, і я дійсно переймаюсь їхньою безпекою. Я волію зробити все, щоб запобігти негативним проявам, ніж потім розводити руками зі словами «Як це сталось!», - зазначає Холодницький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: